N-VA Geel maakt werk van rationeel en zuinig bestuur

Op 6 februari 2013

Reeds in de verkiezingsnacht van 14 oktober schrapte de coalitie van N-VA en CD&V een schepenpost. Deze beslissing werd door beide bestuurspartijen in consensus genomen. In praktijk betekent het dat sinds 1 januari 2013 de stad Geel bestuurd wordt door een college van burgemeester en zeven schepenen, terwijl er dat vroeger acht waren.

Er werd ook beslist in de OCMW-raad een verandering door te voeren. Het OCMW krijgt er een ondervoorzitter bij, en die functie wordt ingevuld door Mineke Viaene van N-VA. Dit is normaal een functie waar een wedde aan vasthangt. Mineke Viaene wil echter niet weten van die bezoldiging en ziet er van af. Bovendien heeft ze als ondervoorzitter ook geen recht op zitpenningen.

Onder impuls en op initiatief van N-VA werd op 1 februari in de Politieraad beslist om de zitpenningen van de leden met 25% te verlagen. Dankzij de steun van de collega-raadsleden uit Laakdal en Meerhout werd het voorstel goedgekeurd.

N-VA heeft in de Politieraad Pieter Cowé voorgedragen als haar fractieleider.

Burgemeester Vera Celis en haar schepenen streven vanaf het begin van hun bestuursperiode naar een streng budgetbeheer.

Het is de plicht van de politici om doordacht en doortastend op te treden en te besturen. In deze magere jaren hebben de politici een onmiskenbare voorbeeldfunctie te vervullen; het is hun taak om spaarzaam om te springen met de beschikbare financiële middelen. De prioriteit van N-VA om rationeel en zuinig te besturen staat onwrikbaar vast. Met dat vast engagement zal iedereen moeten leren leven. N-VA zelf heeft in elk geval haar start niet gemist; het moge duidelijk zijn voor alle Gelenaars dat de volgende zes jaar Geel op een vernieuwende manier zal bestuurd worden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is