Bart Julliams: De eerste schepen van Dierenwelzijn in de Geelse geschiedenis

Op 8 april 2013

Niet iedereen houdt op dezelfde manier van dieren... Jammer maar helaas horen of lezen we maar al te vaak  dat niet alle mensen het beste voorhebben met onze medebewoners, die onmiskenbaar deel uitmaken van het milieu en onze dagelijkse leefwereld in brede zin van het woord. 

Crisis betekent beperkte budgetten en dit laat zich snel gevoelen in onze houding tegenover de dieren. Zij zijn meestal de eerste slachtoffers: honden en katten worden massaal achtergelaten of in asielen gedumpt, terwijl paarden, ezels,… staan te verkommeren in weides.

N-VA Geel wil een antwoord formuleren op deze problematiek en wil hiervoor een volwaardig dierenwelzijnsbeleid uittekenen.

Voor ons moeten mens en dier geen EN/OF maar een EN/EN-verhaal zijn, en dit engagement willen we concreet gestalte geven.

Zwerfkattenproject

Bart Julliams, onze schepen bevoegd voor dierenwelzijn, neemt zijn opdracht ernstig en besliste om het zwerfkattenproject in Geel te hervatten.

Een structurele aanpak integreren in het beleid van de stad is wat N-VA voor ogen heeft. Wij zijn er ons wel degelijk van bewust dat zwerfkatten heel wat problemen meebrengen. Indien geen actie ondernomen wordt zal de populatie alleen maar toenemen. Als men bedenkt dat een kattin gemiddeld twee worpen per jaar heeft met telkens een viertal kittens, is de berekening vlug gemaakt. Steriliseren of castreren blijft dan ook de boodschap. Een actieve aanpak.

Behalve veel dierenleed, zorgt overpopulatie ook voor overlast, en daar kunnen we iets aan doen, als we de krachten bundelen.

Wie zich aangesproken of geroepen voelt om te participeren in het zwerfkattenproject  vragen wij vriendelijk om contact op te nemen met

bart.julliams [at] geel.be  of een boodschap laten op deze website. 

Samen kunnen we meer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is